Kanel- og sjokoladesnurrer

Saftige og myke boller til en smakfull anledning eller bare mat til deg og dine venner.

Ingredienser for bolledeig til 24 bollerIngredienser for fyll
– 100 gram margarin
– 4 dl melk
– 1 pakke gjær
– 8 ss sukker
– 1 ts kardemomme
– 11 dl hvetemel
– 1 egg
– 0,5 dl melk
Sjokoladefyll (24 boller)
– 1/2 boks nøttepålegg

Sukker- og kanelfyll (24 boller)
– 50 gram temperert margarin
– 4 ss sukker
– 2 ts kanel

Fremgangsmåte:

  1. Smelt margarin og tilsett melken
  2. Ved ca. 40 grader, bland det forsiktig med gjær i bollen.
  3. Tilsett så alle tørre ingredienser.
  4. Avslutt med å tilsette hvetemel.
  5. Hev i ca. 1,5 timer til dobbel størrelse.
  6. Sett ovnen på over- og under varme til 175*C.
  7. Elte deigen i 2, og rull deigen så stor som en langpanne.
  8. Sett inn ønsket fyll og rull deigen.
  9. Lag merker før du kutter slikt at det blir lik fordeling av de 12 kanelbollene
  10. La de etterheve i 15 min og pensle dem med egg rett før inn i ovnen.
  11. Stek dem i midten i ovnen i ca. 15 min til de blir gylne og fine.
  12. Ta dem ut, pensle dem med melk og avkjøl.

Håper bollene smaker

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started