Saftige og myke boller til en smakfull anledning eller bare mat til deg og dine venner.
Ingredienser for bolledeig til 24 boller | Ingredienser for fyll |
---|---|
– 100 gram margarin – 4 dl melk – 1 pakke gjær – 8 ss sukker – 1 ts kardemomme – 11 dl hvetemel – 1 egg – 0,5 dl melk | Sjokoladefyll (24 boller) – 1/2 boks nøttepålegg Sukker- og kanelfyll (24 boller) – 50 gram temperert margarin – 4 ss sukker – 2 ts kanel |
Fremgangsmåte:
- Smelt margarin og tilsett melken
- Ved ca. 40 grader, bland det forsiktig med gjær i bollen.
- Tilsett så alle tørre ingredienser.
- Avslutt med å tilsette hvetemel.
- Hev i ca. 1,5 timer til dobbel størrelse.
- Sett ovnen på over- og under varme til 175*C.
- Elte deigen i 2, og rull deigen så stor som en langpanne.
- Sett inn ønsket fyll og rull deigen.
- Lag merker før du kutter slikt at det blir lik fordeling av de 12 kanelbollene
- La de etterheve i 15 min og pensle dem med egg rett før inn i ovnen.
- Stek dem i midten i ovnen i ca. 15 min til de blir gylne og fine.
- Ta dem ut, pensle dem med melk og avkjøl.
Håper bollene smaker