En enkel og fin sjokoladekake som passer for alle.
Ingredienser til røren | Ingredienser til glasur |
---|---|
– 300 gram smør – 3½ dl vann – 6 ss kakaopulver – 3 stk egg – 1 beger lettrømme – 2 ts natron – 4 dl sukker – 7 dl hvetemel – 1 ts salt | – 200 g romtemperert smør – 5 dl melis – 2 ss kakaopulver – 3 ss kaffe |
Fremgangsmåte:
- Smelt smør, og ha det i en bolle. Ha i de øvrige ingrediensene, melet til slutt.
- Smør en liten langpanne, ca. 25×35 cm. Kle så pannen med et bakepapir. Hell røren over i pannen.
- Stek kaken på 180 °C i 30-40 minutter, på nederst rille. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig. Avkjøl kaken på rist.
- Bland sammen smør, melis, kakao og kaffe til en glasur. Smør eller sprøyt glasuren på kaken når den er kald.
Håper det smaker 🙂