Sjokoladekake – MatPrat

En enkel og fin sjokoladekake som passer for alle.

Ingredienser til rørenIngredienser til glasur
– 300 gram smør
– 3½ dl vann
– 6 ss kakaopulver
– 3 stk egg
– 1 beger lettrømme
– 2 ts natron
– 4 dl sukker
– 7 dl hvetemel
– 1 ts salt
– 200 g romtemperert smør
– 5 dl melis
– 2 ss kakaopulver
– 3 ss kaffe

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smør, og ha det i en bolle. Ha i de øvrige ingrediensene, melet til slutt. 
  2. Smør en liten langpanne, ca. 25×35 cm. Kle så pannen med et bakepapir. Hell røren over i pannen.
  3. Stek kaken på 180 °C i 30-40 minutter, på nederst rille. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig. Avkjøl kaken på rist.
  4. Bland sammen smør, melis, kakao og kaffe til en glasur. Smør eller sprøyt glasuren på kaken når den er kald.

Håper det smaker 🙂

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started